Loopbaanoriëntatie

Oriënteer je op
een baan die bij
je past.

Loopbaanoriëntatie op basis van
jouw persoonlijkheidstype

Je bent een jong professional, die al een tijdje werkt. Of je bent als werkzoekende op zoek naar nieuw werk. En je wilt nu wel eens weten welk soort werk er nou écht bij je past. Kies dan eens voor een loopbaanoriëntatie.

Kenmerken van
loopbaanoriëntatie

Bepaal je type

Doe het officiële MBTI® assessment en krijg inzicht in de werking van jouw persoonlijkheidstype.

Vergroot je zelfinzicht

Krijg een goed beeld van jouw natuurlijke voorkeuren en kwaliteiten en vergroot daarme je zelfinzicht en zelfvertrouwen.

Kom achter je werkstijl

Krijg inzicht in de specifieke kenmerken van jouw werkstijl. Hoe werk jij het liefste en wat voor soort organisatie past er bij jou.

Begrijp wat er bij je past

Krijg een beeld van het soort baan dat goed bij jou past als persoon, werkstijl, vooropleiding en werkervaring.

Plan je loopbaan

Begrijp wat de mogelijkheden voor je zijn om die volgende stap in je carrière te kunnen gaan zetten. Plan die volgende stap.

Word gecoacht

Wij coachen je bij elk van deze activiteiten. Altijd één-op-één, in een prettige omgeving waar jij centraal staat.

Meld je aan.
Maak een afspraak.

Plan gratis intake

Hoe werkt het

Om jou, met behulp van de MBTI® en op basis van jouw profiel en vooropleiding, te kunnen adviseren bij jouw loopbaanoriëntatie gaan we als volgt te werk:

Step 1.

Telefonische intake
Loopbaanoriëntatie begint altijd met een gratis en volledig vrijblijvend intakegesprek. Dit gesprek heeft een kennismakend karakter en is erop gericht een eerste verkenning te doen van jouw huidige situatie en jouw specifieke loopbaanwensen. Je meldt je aan door via onze website een afspraak in te plannen voor het intakegesprek.


Step 1.

MBTI® vragenlijst.
De volgende stap is het MBTI®-Assessment waarmee we jouw persoonlijkheidstype kunnen bepalen en wat de basis is voor de loopbaanoriëntatie. Je vult daarvoor de MBTI®-vragenlijst zelf thuis achter je computer in. Deze vragenlijst krijg je toegestuurd na het intakegesprek. Met de vragenlijst kunnen we jouw type bepalen, op basis waarvan wij meer inzicht krijgen in jouw werkstijl. Je kunt dus direct aan de slag!

Step 2.

MBTI® feedback-gesprek.
Tijdens de intake plannen we een datum voor het feedback-gesprek. Tijdens het feedback-gesprek bespreken we onder andere de resultaten van de door jou ingevulde MBTI®-vragenlijst en aan de hand van een aantal voorbeelden komen we tot een goed inzicht in jouw mentale voorkeuren, die gezamenlijk jouw persoonlijkheidstype vormen.

Step 3.

Werkstijlanalyse.
Met het persoonlijkheidstype in de zak gaan we kijken naar jouw werkstijl. We bespreken dit tijdens een aparte sessie en vervolgens ga je met deze informatie in de praktijk aan de slag, zodat je je zelfinzicht nog verder vergroot. Daarnaast kijken we naar wat er in je huidige baan wel goed gaat en wat er niet goed gaat.

Step 3.

Oriëntatie en matching.
Vervolgens gaan we kijken in welke beroepen en loopbaanrichtingen deze natuurlijke kwaliteiten (nog) beter tot hun recht zouden kunnen komen. Hiervoor gebruiken we een o.a. onze eigen uitgebreide beroependatabase, met daarin meer dan 1300 beroepen. Hieruit komt een duidelijk beeld van beroepensgroepen waar jij, op basis van jouw natuurlijke kwaliteiten, een goede match mee maakt.


Step 3.

Rapportage.
Alles wordt uitgewerkt in een rapportage zodat jij zelf aan de slag kunt met de vervolgstappen en de implementatie.

Step 3.

Terugkomsessie.
Je bent intussen zelf aan de slag gegaan. Na twee weken hebben we weer contact en bespreken we de stand van zaken en de voortgang. Je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld verdere loopbaancoaching af te nemen of bijvoorbeeld ondersteuning bij een eventuele sollicitatie.

“Met mijn juridische achtergrond heb ik altijd gewerkt bij een advocatenkantoor. Maar hierin kon ik toch niet helemaal m'n ei kwijt. Nu werk ik met veel plezier voor een non-profit organisatie.”

Monique, Fondsenwerver, NGO

Wat kost het

Loopbaanoriëntatie

Voor iedereen die op zoek is naar een baan die bij hem of haar past.

  • Gratis intake
  • MBTI® Assessment
  • Aanvullende coachsessies
  • +/- 6 uur aan loopbaancoaching
399 excl. BTW
Plan intake
Close