Kies de studie die
écht bij je past.

Studiekeuzeadvies op basis van jouw persoonlijkheidstype

Zit je in het eindexamenjaar van de HAVO, het VWO of het MBO en heb je moeite met het kiezen van een studie? Of ben je al student en twijfel je over de gekozen studie, of ben je voortijdig gestopt met je studie? Wil je een compleet studiekeuzeadvies wat uitgaat van wat jou sterk maakt, de voorkeuren die jij hebt, het persoonlijksheidstype wat jij bent en wil je een studiekeuzeadvies waarmee je die belangrijke volgende stap kunt zetten?

Resultaat

Na afronding van het studiekeuzeadvies heb je de volgende resultaten behaald:

Meer zelfinzicht en zelfacceptatie

Je hebt inzicht in jouw mentale voorkeuren die gezamenlijk jouw persoonlijkheidstype vormen en die voor een heel groot deel de basis vormen van jouw voorkeursgedrag, leer- en werkstijl. Dit inzicht vergroot je zelfkennis en mogelijk je zelfacceptatie.

Meer begrip voor verschillen tussen mensen

Doordat je inzicht hebt gekregen in de werking van jouw eigen persoonlijkheidstype, begrijp je ook beter waarin mensen van elkaar kunnen verschillen en zul je hier meer begrip voor kunnen opbrengen.

Inzicht en kennis van jouw leer- en werkstijl

Je hebt inzicht gekregen in hoe jij bij voorkeur leert en werkt. Dit helpt je bij het kiezen van de best passende onderwijsvorm; maar ook om te kunnen achterhalen welke soort werkomgeving ideaal is voor jou om prettig in te kunnen functioneren en waarbij je gebruik kunt maken van jouw natuurlijke kwaliteiten.

Duidelijk carrière-perspectief.

Je hebt een beeld van de beroepen die er mogelijk zijn op basis van jouw persoonlijkheidstype, vooropleiding, leer- en werkstijl en goed passende studierichtingen.

Goed beeld van alle studierichtingen

Je hebt een goed overzicht van welke studies er zijn in Nederland en welke van deze studies er bij jou, op basis van jouw persoonlijkheidstype, werk- en leerstijlanalyse mogelijk goed bij jou kunnen passen.

Specifieke opleidingsinformatie

Binnen deze globale studierichting heb je alle opties bekeken, gewogen en vergeleken. Je weet waar je voor kiest en je begrijpt wat je ermee kunt worden. Met andere woorden: je kiest een studie waarvan je weet waarvoor je kiest, een studie die echt bij je past.

Wat je krijgt

Officiële MBTI-assessment

2 intensieve workshopsessies

Ruim 5 uur persoonlijke begeleiding

Uitgebreide rapportage

Alles voor slechts € 389!
Maak direct een afspraak

Hoe werkt het

Ons studiekeuzeadvies is een combinatie van het MBTI® assessment en een intensieve eendaagse matchingdag waarbij wij jouw persoonlijkheidstype matchen aan een aantal best-passende studies. Dit ziet er als volgt uit.

Step 1.

Dag 1: Feedbackgesprek
De eerste sessie staat volledig in het teken van het bepalen van jouw persoonlijkheidstype en daarmee het vergroten van jouw zelfinzicht. Hiervoor gebruiken wij de MBTI®. Dit assessment bestaat uit het invullen van een vragenlijst en een uitgebreid feedbackgesprek. Dit feedbackgesprek zal ongeveer drie uur duren en legt, samen met de resultaten uit de vragenlijst, de basis voor de tweede dag: de matchingsessie.

Step 2.

Dag 2: Matchingsessie
De tweede sessie staat volledig in het teken van het matchen van jouw persoonlijkheidstype, leer- en werkstijl, interesses en vooropleiding met een aantal voor jou goed passende studierichtingen. Vervolgens kijken wij binnen deze studierichtingen naar de opties waarvoor wij onze eigen opleidingendatabase raadplegen. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een volledig op maat gemaakt studiekeuzeadvies waarmee je echt aan de slag kunt en je je kunt inschrijven bij de studie die het beste bij je past.


Step 3.

Rapportage.
Het volledig op maat gemaakte studiekeuzeadvies wordt uitgewerkt in een uitgebreide rapportage met daarin informatie over jouw persoonlijkheidstype, werk- en leerstijl, best passende loopbaanrichting en specifieke opleidingsinformatie.

“Na lang wikken en wegen heb ik dankzij het zeer grondige studiekeuzeadvies van Individuals eindelijk een keuze kunnen maken voor een studie die echt bij me past.”

Anne, 1e jaars student Biomedische Technologie, TU Eindhoven

Waarom ons studiekeuzeadvies
zo goed werkt

Persoonlijkheidstype

Het enige studiekeuzeadvies waarbij een koppeling wordt gemaakt tussen jouw persoonlijkheidstype, werk- en leerstijl en best-passende studierichtingen.

Krachtig instrument

Uniek in Nederland: als studiekiezer aan de slag gaan met het officiële MBTI® assessment. Een investering waar je de rest van je carrière baat van zult hebben.

Zoek, vind en vergelijk

Zoek, vind en vergelijk alle MBO, HBO- en WO-opleidingen (Bachelor en Master) in Nederland. Alle studies op één plek, wel zo overzichtelijk.

Individuele coaching

Bij Individuals staat jouw situatie volledig centraal. Onze begeleiding is dan ook altijd één-op-één; en ons advies volledig maatwerk.

Laagdrempelig

Wij willen dat iedereen kan profiteren van de MBTI en onze dienstverlening. En dat zie je terug in onze prijs. Zonder consessies te doen aan de kwaliteit.

Onafhankelijk

Individuals werkt samen met scholen maar is in zijn advies volledig onafhankelijk. Wij zijn daardoor niet beperkt tot het aanbod van één instelling.

Alles voor slechts € 389!
Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen

Waarom is jullie studiekeuzeadvies zo laag geprijsd?

Bij Individuals zijn we ervan overtuigd dat iedere aspirant student zou moeten kunnen profiteren van zelfinzicht, van de MBTI® en van een echt persoonlijk en gedegen studiekeuzeadvies. Daarom wordt het studiekeuzeadvies zo laagdrempelig mogelijk gehouden. En dat zie je niet alleen terug in de flexibiliteit, maar ook in de prijs. Zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit.

Waarin verschilt het MBTI® van andere assessments?

Het mbti-instrument was het eerste instrument wat gezonde, normale persoonlijkheidstypes beschreef in plaats van 'niet normale' types. Het model beschrijft 16 persoonlijkheidstypes die alle even valide en gezond zijn. Kennis van psychologische types helpt mensen zichzelf en elkaar beter te begrijpen, wat resulteert in een effectievere en meer genoegdoening gevende menselijke interactie.

Geen enkel ander persoonlijkheidsinstrument wordt gesteund door zoveel onderzoek en het aantal jaren dat de methodiek in de praktijk wordt gebruikt, en zich daarin keer op keer bewijst. De officiële MBTI® is inmiddels door miljoenen mensen over de hele wereld afgenomen en wordt continu ge-update aan de hand van voortdurend onderzoek. Hierdoor blijft het instrument in staat om de verschillen tussen persoonlijkheidstypes te identificeren.

Contact ons

Close