Zelfinzicht

Creëer een sterke basis voor jouw persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.

Vergroot je zelfinzicht met behulp van twee krachtige assessment tools

Bij zelfinzicht beantwoorden we de vragen ‘wie ben ik? en ‘wat kan ik?’. Vragen die voor iedereen, in iedere fase van hun loopbaan, relevant zijn. Wij beantwoorden deze vragen door gebruik te maken van twee krachtige assessment-tools: de MBTI en de CompetentieScan. De MBTI zetten we in om jouw persoonlijkheidstype te kunnen vaststellen, en daarmee antwoord te kunnen geven op de vraag: 'wie ben ik?'. De CompetentieScan gebruiken we om inzicht te kunnen krijgen in jouw competentieprofiel, om daarmee antwoord te kunnen krijgen op de vraag 'wat kan ik?'.

Onze gereedschapskist aan loopbaantools

MBTI® Assessment

Het MBTI® staat voor Myers-Briggs Type Indicator en gebruiken we om jouw persoonlijkheidstype, en daarmee ook jouw specifieke leerstijl, te kunnen vastellen. Het proces van typebepaling biedt ons de mogelijkheid een goed startpunt te creeren bij het zoeken naar de studie echt bij jou - als persoon - past. Individuals is officieel gecertificeerd en gelicenseerd om het MBTI®-instrument af te nemen en de resultaten te interpreteren. Het MBTI® Assessment bestaat uit een vragenlijst, een feedbackgesprek (van 3 uur) en een profielrapport.

CompetentieScan

De CompetentieScan is de in ons eigen beheer ontwikkelde ‘competentietest’ die net als de MBTI® wordt gebruikt in de eerste fase van onze loopbaanbegeleiding. Daar waar de MBTI® antwoord geeft op de vraag ‘Wie ben ik?’ beanwoordt de CompetentieScan de vraag ‘Wat kan ik?’. Dit in termen van competenties. Deze competenties worden vervolgens gelinkt aan de informatie over functies en beroepen zoals opgenomen in onze BeroepenDatabase. De CompetentieScan is daarmee het verbindingsstuk tussen jouw persoonlijkheidstype, jouw competenties en wat voor loopbaanrichting er goed je zou kunnen passen.