Versneld

Studiekeuzeadvies
in één dag.

Meld je direct aan

Een intensieve studiekeuzeadviesdag voor iedereen die nog geen keuze heeft weten te maken.

Zit je in je examenjaar? Of ben je al klaar met school en zie je met alle opties aan opleidingen en studies door de bomen het bos niet meer? Of heb je al wel een studie in gedachten of ben je zelfs al begonnen? Maar weet je niet zeker of dit wel de juiste studie is? Onze ervaren studiekeuzeadviseurs helpen je, op basis van jouw persoonlijkheidstype en onze OpleidingenDatabase met alle MBO-, HBO- en WO-opleidingen, een studie te kiezen die écht bij je past. Een grondig één-op-één studiekeuzeadvies tegen een heel aantrekkelijke prijs en in één dag. Omdat een goede studiekeuze voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Duur
1 dag
Coaching
6 uur
Prijs
€ 350
Locatie
Gouda
Kenmerken

Daarom een versneld
studiekeuzeadvies

Advies in één dag

Als enige in Nederland kun je bij ons terecht voor een grondig en persoonlijk studiekeuzeadvies in één dag waarbij jij centraal staat.

Advies op basis van jouw persoonlijkheidstype

In ons advies zetten we jouw situatie volledig centraal. We kijken naar je vooropleiding, persoonlijkheidstype en interesses.

Alle studies op één plek

In ons advies maken wij gebruik van een uitgebreide OpleidingenDatabase met daarin alle opleidingen in Nederland. Samen kijken we welke van deze opleidingen het beste bij jou passen.

Eén-op-één begeleiding

Bij Individuals is onze begeleiding altijd één-op-één. Samen met een ervaren studiekeuzeadviseur ga je op zoek naar de voor jouw beste match.

“Ik wist totaal niet wat ik moest gaan kiezen na mijn middelbare school. Het zelfinzicht en de matching van Individuals kwamen voor mij als geroepen.”

Marith, 2e jaars student Hogere Hotelschool, Maastricht

Programma

Hoe ons studiekeuzeadvies
in één dag is opgezet

 • Kennismaking en intake

  We beginnen de dag met een korte intake. Dit deel heeft een kennismakend karakter.

 • Typebepaling

  De ochtend staat verder volledig in het teken van het bepalen van jouw persoonlijkheidstype en daarmee het vergroten van jouw zelfinzicht. Hiervoor gebruiken wij het MBTI® assessment. Dit assessment bestaat uit het invullen van een vragenlijst en een uitgebreid feedbackgesprek.

  Op basis van de uitkomst van dit feedbackgesprek en de resultaten uit de vragenlijst kunnen we onze middagsessie aanvangen met het bepalen van jouw leerstijl en de matching.

 • Lunch

 • Leerstijlanalyse en interesseprofiel

  Tijdens de middagsessie gaan we aan de hand van de informatie uit de ochtendsessie verder met het vaststellen van jouw leerstijl. Ook kijken we naar welke interesses jij hebt.

 • Matching

  Op basis van de informatie over jouw persoonlijkheidstype, leerstijl, vooropleiding en interesses gaan we aan de slag met het matchingproces. Hierbij kijken we in eerste instantie naar welke loopbaanrichting er goed bij jou zou kunnen passen, om vervolgens binnen die loopbaanrichting de best passende opleiding(en) te vinden. Hierbij maken we gebruik van onze eigen OpleidingenDatabase en kijken we ook naar de verschillen tussen opleidingen, en naar het arbeidsperspectief.

 • Rapportage

  Het eindadvies wordt uitwerkt in een studiekeuzeadviesrapport met daarin alle informatie die we tijdens de dag hebben besproken.

Jouw resultaat

Wat je na afloop van
studiekeuzeadvies-in-één-dag hebt bereikt

 • Je weet wat voor persoonlijkheidstype je bent. Dit inzicht helpt je om jouw voorkeuren en gedrag beter te begrijpen.
 • Je hebt inzicht gekregen in hoe jij bij voorkeur leert. Dit helpt je bij het kiezen van de best passende onderwijsvorm.
 • Je hebt een duidelijk beeld van jouw interesses.
 • Je hebt een beeld van de beroepen die er mogelijk zijn op basis van jouw type, vooropleiding, leerstijl en interesses.
 • Je gaat naar huis met een top 3 aan studies die het beste bij jou passen op basis van je persoonlijkheidstype, vooropleiding en leerstijl.

Wat andere studiekiezers
van studiekeuzeadvies-in-één-dag vonden

91% van de studenten die hun studiekeuze gebaseerd hebben op advies van Individuals heeft de gekozen studie uiteindelijk ook afgemaakt.

“Dankzij het zeer grondige studiekeuzeadvies van Individuals heb ik in korte tijd een keuze kunnen maken voor een studie die echt bij me past.”

Tom, 1e jaars student Biomedische Technologie, TU Eindhoven