Studiekeuzeadviestraject

Wij helpen je de studie
kiezen die écht bij je past.

Uitgebreid studiekeuzeadviestraject
verspreid over
meerdere sessies

Bij ons studiekeuzeadviestraject ga je één-op-één gedurende een aantal weken onder begeleiding van een ervaren studiekeuzeadviseur op zoek naar de studie die écht bij jou past. Hierbij kijken we naar welk persoonlijkheidstype jij bent, naar je interesses, leerstijl en vooropleiding, en naar het arbeidsmarktperspectief van de best passende studies. Gedurende het studiekeuzeadviestraject kun je ook de open dagen bezoeken van de bij jou best passende studies. Zodat we hierop samen met jou op kunnen reflecteren. Een uitgebreid studiekeuzeadviestraject verspreid over meerdere sessies waarin jij centraal staat.

Sessies
5
Coaching
10 uur
Prijs
€ 529
Locatie
Gouda
Kenmerken

Wat maakt ons studiekeuzeadvies
traject zo bijzonder?

Eén-op-één begeleiding tijdens het
volledige studiekeuzeproces

Omdat wij begrijpen hoe lastig het keuzeproces is, maar ook omdat wij weten hoeveel er komt kijken bij het volledige proces, begeleiden wij jou tijdens het volledige traject bij elke stap in het proces: van oriëntatie, naar kiezen, naar aanmelding.

Alle opleidingen op één plek

Tijdens het traject krijg je een beeld van alle studies en opleidingen die voor jou als toekomstig MBO-, HBO- of WO-student mogelijk zijn. Hiervoor maken we gebruik van onze uitgebreide OpleidingenDatabase met alle opleidingen in Nederland. Daarbij kijken we ook naar de eventuele ontbrekende kennis die je nog moet bijspijkeren om toch de bij jou best passende studie te kunnen volgen.

.

Een studiekeuze op basis
van jouw persoonlijkheidsttype

We kijken goed naar wie jij bent, wat je sterke punten zijn, welke leerstijl jij hebt en welke onderwijsvorm daar het beste bij past. Deze zijn ook bepalend voor de kans dat je een opleiding goed en met plezier doorloopt. Op deze manier kun je kiezen voor een studie die écht bij je past.

Kies de studie
met oog voor perspectief

Een studie kiezen die echt bij je past is het belangrijkste. Maar daarnaast is het ook goed te weten waarvoor je studeert - wat na afloop van je studie de baankansen zullen gaan zijn en in wat voor typen beroepen er voor jou mogelijk zijn.

MBTI®-assessment

Je gaat aan de slag met het officiële MBTI®-assessment. Het assessment geeft interessante informatie op het gebied van zelfinzicht en zelfacceptatie, hoe jij bij voorkeur leert en werkt, hoe jouw communicatiestijl is en hoe deze verschilt met anderen. Individuals is officieel gecertificeerd en gelicenseerd om het MBTI®-instrument af te nemen en de resultaten te interpreteren.

Arbeidsmarktinformatie

Bij het bepalen van de bij jou best passende studies maken we ook gebruik van de arbeidsmarktinformatie van onder andere het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De informatie over baankansen en startsalaris helpt jou bij het kiezen voor een studie met perspectief.

Rapportage

Na afloop van het volledige traject krijg je alle informatie die we tijdens het traject hebben besproken overzichtelijk en volledig uitgewerkt in een rapportage. Dan kun je alles thuis, op je gemak, nog eens goed doorlezen of als naslag gebruiken voor de rest van je carrière.

Hoe werkt het

Hoe ons studiekeuzeadvies-
traject is opgezet

Aanmelding.
Je meldt je online aan via onze website. Bij je aanmelding kun je de dag kiezen waarop je wilt starten. Vervolgens nemen wij die dag contact met je op voor een telefonische kennismaking en voor het maken van een afspraak voor de eerste sessie (het feedbackgesprek). Je kunt er ook voor kiezen om eerst een gratis intake te plannen.

1

Feedbackgesprek.
De eerste sessie staat volledig in het teken van het bepalen van jouw persoonlijkheidstype en daarmee het vergroten van jouw zelfinzicht. Hiervoor gebruiken wij de MBTI®. Dit assessment bestaat uit het invullen van een vragenlijst en een uitgebreid feedbackgesprek. Dit feedbackgesprek zal ongeveer drie uur duren en legt, samen met de resultaten uit de vragenlijst, de basis voor de vervolgsessies.

2

Leerstijlanalyse.
Tijdens onze tweede sessie brengen we in kaart wat jouw leerstijl is, hoe jij bij voorkeur studeert en wat voor soort informatie jij bij voorkeur tot je neemt. Ook kijken we naar hoe jij beslissingen neemt en hoe deze beslissingen bepalend kunnen zijn voor de onderwerpen die goed bij jouw interesse passen.

3

Matchingsessie.
Met de informatie uit de MBTI® en de leerstijlanalyse gaan we kijken naar wat voor soort opleidingen er goed bij je passen. Hierbij kijken we niet alleen naar de opleidingen, maar ook naar het carrière-perspectief. Hiervoor maken we gebruik van onze OpleidingenDatabase met alle MBO-, HBO- en WO-opleidingen in Nederland. Samen met de studiekeuzeadviseur kom je tot een aantal opties die je vervolgens zelf verder gaat onderzoeken.

4

Bezoeken open dagen.
Je gaat vervolgens zelf met de opties die uit de matchingsessie zijn gekomen aan de slag. Je bezoekt open dagen en gaat gericht aan de slag met de vraag wat je zelf van deze opties vindt zodat je een volledig beeld krijgt van de opleidingen. Je studiekeuzeadviseur is voor jou de vraagbaak en helpt je bij het vormen van een zo compleet mogelijk beeld van alle opties.

5

Afronding.
Je hebt nu alle informatie om een goede beslissing te nemen. We leggen alle opties op tafel en bespreken alle voors en tegens. We kijken naar arbeidsmarktperspectieven, opleidingsvormen en wat het beste bij jou past. We kijken ook naar de praktische zaken van je keuze, zoals de financiering en aanmeldstappen voor de opleiding. Na afloop weet je precies welke studie je wilt gaan kiezen, wat je kunt verwachten bij die studie en welke stappen je moet zetten om je te kunnen inschrijven. Dit alles in de bredere context van jouw loopbaan waarbinnen jouw studie je eerste stap wordt.

Rapportage.
Het volledig op maat gemaakte studiekeuzeadvies wordt uitgewerkt in een uitgebreide rapportage met daarin informatie over jouw persoonlijkheidstype, werk- en leerstijl, specifieke en uitgebreide informatie over de bij jou best passende studies en een aanmeldplanning.

Jouw resultaat

Wat je na afloop van het
studiekeuzeadviestraject hebt bereikt

  • Je weet wat voor persoonlijkheidstype je bent. Dit inzicht helpt je om jouw voorkeuren en gedrag beter te begrijpen.
  • Je hebt inzicht gekregen in hoe jij bij voorkeur leert. Dit helpt je bij het kiezen van de best passende onderwijsvorm.
  • Je hebt een duidelijk beeld van jouw interesses
  • Je hebt een beeld van de beroepen die er mogelijk zijn op basis van jouw type, vooropleiding, leerstijl en interesses.
  • Je gaat naar huis met een top 3 aan studies die het beste bij jou passen op basis van je persoonlijkheidsttype, vooropleiding en leerstijl. Waarbij je jouw ervaringen op de bezochte open dagen mee hebt kunnen nemen.
Ervaringen

Wat andere studiekiezers
van het studiekeuzeadviestraject vonden

91% van de studenten die hun studiekeuze gebaseerd hebben op advies van Individuals heeft de gekozen studie uiteindelijk ook afgemaakt.

“Ik wist totaal niet wat ik moest gaan kiezen na mijn middelbare school. Het zelfinzicht en de matching van Individuals kwamen voor mij als geroepen.”

Anne, afgestudeerd HBO Toegepaste Wiskunde