Vergroot je zelfinzicht
met behulp van onze
krachtige loopbaantools.

Tools die jou helpen bij jouw loopbaanorientatie- en ontwikkeling.

Een belangrijke pijler onder de dienstverlening van Individuals is, naast onze coaching, het gebruik van specifieke instrumenten - zogenaamde loopbaantools. Het gaat hier om loopbaantools die dienen als kapstok voor onze dienstverlening. De loopbaantools waar de diensten van Individuals sterk op bouwen vind je hieronder.

MBTI® Assessment

Aan de slag met het meest
gebruikte persoonlijkheidsmodel ter wereld.

Het MBTI® staat voor de Myers-Briggs Type Indicator en wordt ingezet in de eerste fase van onze loopbaanbegeleiding, om daarmee het zelfinzicht bij de klant te vergroten, en wordt specifiek ingezet om te achterhalen wat jouw persoonlijkheidstype is. Individuals is officieel gecertificeerd en gelicenseerd om het MBTI®-instrument af te nemen en de resultaten te mogen interpreteren. Het MBTI® Assessment bestaat uit een vragenlijst, een feedbackgesprek en een profielrapport.

CompetentieScan

Krijg inzichtelijk over
welke competenties jij beschikt.

De CompetentieScan is de in ons eigen beheer ontwikkelde ‘competentietest’ die net als de MBTI® wordt gebruikt in de eerste fase van onze loopbaanbegeleiding. Daar waar de MBTI® antwoord geeft op de vraag ‘Wie ben ik?’ beanwoordt de CompetentieScan de vraag ‘Wat kan ik?’. Dit in termen van competenties. Deze competenties worden vervolgens gelinkt aan de informatie over functies en beroepen zoals opgenomen in onze BeroepenDatabase (zie hieronder). De CompetentieScan is daarmee het verbindingsstuk tussen jouw persoonlijkheidstype, jouw competenties en de loopbaanrichtingen die mogelijk goed bij jouw zouden passen.

OpleidingenDatabase

Vind en vergelijk
alle opleidingen in Nederland.

Voor onze studiekeuzeadviesdiensten maken wij voor het matchinggedeelte gebruik van onze in eigen beheer ontwikkelde database met daarin alle MBO-, HBO- en WO-opleidingen in Nederland. De database biedt een compleet overzicht van het volledige studieaanbod in Nederland, zowel op Bachelor als Master-niveau. De OpleidingenDatabase is gekoppeld aan de MBTI® en aan de beroepen uit de BeroepenDatabase, waardoor wij een link kunnen leggen tussen jouw persoonlijkheidstype, een daarbij goed passende opleiding en loopbaanrichting.

BeroepenDatabase

Alle bestaande beroepen
overzichtelijk op één plek beschreven

Voor de diensten op het gebied van loopbaanontwikkeling en re-integratie maken we voor de tweede fase van onze loopbaanbegeleiding (exploratie/oriëntatie) gebruik van een in eigen beheer ontwikkelde uitgebreide BeroepenDatabase met uitgebreide informatie over ruim 1.100 beroepen. Voor elk van deze beroepen is een beroepscompetentieprofiel opgesteld dat overeenkomt met de items die gemeten worden op onze eigen CompetentieScan.

Close